fredag 26. februar 2010

Rektorvalg på Kunsthøgskolen i Bergen


Valgkomitéens medlemmer fr.v: Kari Bjørgo Johnsen, Hilde Hauan Johnsen, Are-Dag Wagtskjold Eriksen, Ellen Ringstad, Dave Vikøren, Anne Christine Kroepelien, Jon Arne Mogstad og Peter Klasson.


I begynnelsen januar, etter styrets beslutning om å gå inn for valgt rektor og direktør på åremål, ble det opprettet en valgkomité som hadde som mål å finne frem til gode rektorkandidater til Kunsthøgskolen i Bergen.

Komiteen bestod av
Anne Christine Kroepelien, leder, eksternt styremedlem
Jon Arne Mogstad, faglig ansatt v/Avd. kunstakademiet
Dave Vikøren, faglig ansatt v/Avd. for design
Hilde Hauan Johnsen, faglig ansatt v/Avd. for spesialisert kunst
Kari Bjørgo Johnsen, administrativt ansatt
Peter Klasson, administrativt ansatt
Ellen Ringstad, styremedlem, studentrepresentant Avd. kunstakademiet
Are-Dag Wagtskjold Eriksen, studentrepresentant design

Komiteen har avsluttet sitt arbeid og har fremmet følgende rektorkanditater: Paula Crabtree (Dekan ved KHiB Avd. Kunstakademiet) og Petter Bergerud (Professor ved KHiB Avd. for design). Høgskolelektor Sissel Lillebostad som i dag er koordinator for kuratorstudiet, stiller til valg som prorektor.

Les mer om utskiftninger ved toppledelsen i KHiB her

I henhold til valgreglementets § 13.5 fremgår følgende:
Etter at valgkomiteen har presentert kandidatene skal velgerne gis en frist på to uker til å foreslå alternative kandidater til rektor, samt foreslå kandidater til prorektor. Forslag på rektor og prorektor skal være innkommet til valgstyret senest to uker før valget. Forslag må være underskrevet av minst fem stemmeberettigede.

Frist for å foreslå alternative rektor- og prorektorkandidater i henhold til reglementets § 13.5 er mandag 1. mars.

Rektor- og prorektorkandidatene presenterer seg selv og sine kandidatur i allmøte mandag 8. mars kl. 12.00 i C Sundts gate 53, 6. etg. Her blir det anledning til å stille kandidatene spørsmål.

Valget gjennomføres onsdag 17. mars

Som studentrepresentant oppfordrer jeg alle studenter til å bruke stemmeretten for sammen å bestemme Kunsthøgskolen i Bergens fremtid!

Godt valg!

Ingen kommentarer: